Κυριακή 27 Μαΐου 2018

«Η χαρά της τραγωδίας»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  Β2 ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017-2018
«Η χαρά της τραγωδίας»




Η αλήθεια είναι πως για το συγκεκριμένο μάθημα, που λόγω της φύσης του θεωρείται από τους μαθητές λιγότερο «ελκυστικό», έπρεπε να βρεθεί μια πιο ευφάνταστη ιδέα για την υλοποίηση της δημιουργικής εργασίας, ώστε να κεντριστεί το ενδιαφέρον τους και να δράσουν με διάθεση. Η λύση βρέθηκε και το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο από ικανοποιητικό. 
Παρακαλούμε να δείξετε επιείκια στις αδυναμίες που αφορούν τη βιντεολήψη, γιατί πρόκειται για ερασιτεχνική δουλειά, σε χώρο χωρίς πολύ καλή ακουστική και με κάμερα όχι επαγγελματική. Εκείνο που με περίσσεια μας χαρίζουν οι μαθητές είναι η ζωντάνια τους, η φαντασία τους, η δημιουργικότητα  το κέφι και όσων φαίνονται στην κάμερα και όσων είναι οι «αφανείς» ήρωες πίσω από αυτές. Διασκεύασαν, ερμήνευσαν, σκηνοθέτησαν, αυτενήργησαν σε κλίμα απόλυτης ομαδικότητας.
 Η συνεργασία μαζί τους ήταν απολαυστική, όπως θα δείτε και στα backstage, γι’ αυτό και δώσαμε τον οξύμωρο τίτλο «Η χαρά της τραγωδίας». Είναι από τις στιγμές που ο δάσκαλος χαίρεται που έγινε δάσκαλος και οι γονείς-κηδεμόνες καμαρώνουν ακόμα περισσότερο για τα παιδιά τους.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου