Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

1ο ΓΕΛ Βέροιας - Ζητείται ψεύτης

«Ζητείται ψεύτης» - Μια παράσταση με άφθονο γέλιο από το 1ο Γενικό Λύκειο

Τι γίνεται όταν τα ψέματα που σκαρφίζεται κάποιος τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα; 
«Ο κάθε πολιτευόμενος, για να εκλεγεί βουλευτής ή για να παραμείνει στο κοινοβούλιο, πρέπει να υπόσχεται στους ψηφοφόρους την ικανοποίηση της κάθε τους απαίτησης – λογικής ή παράλογης. 
Γι’ αυτό έχει, συνήθως, και κάποια γραμματέα που είναι ‘ειδικευμένη’ στο να λέει ψέματα. 
Ο κύριος Φερέκης, υποψήφιος βουλευτής, μετά από διάφορα ευτράπελα, προσλαμβάνει ως γραμματέα του τον Θόδωρο Πάρλα, γνωστό και ως Ψευτοθόδωρο, που πραγματικά του καλύπτει τις ανάγκες του σε σχέση με τους ψηφοφόρους του. 
Περισσότερα είναι τα ΄θα-θα-θα’ του Ψευτοθόδωρου, παρά του κυρίου Φερέκη. Κι εμείς παρακολουθούμε τα ψέματα που με ιλιγγιώδη ταχύτητα σκαρφίζεται και ξεστομίζει προς πάσα κατεύθυνση ο πανέξυπνος Θόδωρος. 
Ωστόσο τα πάντα έχουν ένα όριο, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζει ο γραμματέας του πολιτικού. 
Αποτέλεσμα τα ψεματάκια του – αθώα και μη- πολύ σύντομα να γυρίσουν μπούμερανγκ για τον ίδιο και το αφεντικό του.»
Αυτή την εκπληκτική παράσταση, παρουσίασε η θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Βέροιας το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΤΑΡ.
Η παράσταση πρόσφερε γέλιο μέχρι δακρύων και το κοινό που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον δεν έπαυε συνεχώς να ανταποδίδει με το θερμό του χειροκρότημα.
Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, και διακωμώδησαν τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Το έργο «Ζητείται ψεύτης» είναι του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Αντώνη Μομπαϊτζή.
Οι ηθοποιοί που έπαιξαν:
Ζωή Σερδαρίδου, Βασίλης Ταραμονλής, Κυριάκος Στεμπάρη, Βάσω Γαλανομάτη, Μαρία Μουρατίδου, Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Πέτρος Δημάκας, Κώστας Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Κοτσάμπασης, Ελίνα Κάκαρη, Κώστας Κωτσίδης, Γιάννης Καραγεωργίου, Ιωάννα Αλεξοπούλου.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Μομπαϊτζής, Δέσποινα Ζεμπερίδου
Φως, ήχος και Σκηνικά: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Λάμπρος Τουφεξής, Αλέξανδρος Στολτίδης.

Άφθονο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου