Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΗΣ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΣΥΠ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

           Στις 22 Μαρτίου 2016 και στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας, η ομάδα μας επισκέφτηκε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Άγρα. Εκεί περιηγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε για την αδιάλειπτη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού από το 1953 έως σήμερα. 
Θέλουμε να δώσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον διευθυντή του εργοστασίου κ. Γιάννη Κρουσταλλακίδη που μας δέχτηκε και τον ηλεκτρολόγο του σταθμού κ. Παύλο Ντανάση για την ξενάγησή του στο χώρο ελέγχου. 
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον μηχανοτεχνίτη του σταθμού κ. Κώστα Τζερεμέ , που μας οδήγησε στα "άδυτα" των μηχανών και απάντησε στις πολλές μας απορίες. Ευχόμαστε και στους 25 εργαζόμενους του ΥΗΣ Άγρα καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους!

















             Στις 22 Μαρτίου η Έδεσσα γιόρταζε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. 
Τι καλύτερο λοιπόν από μία επίσκεψη στους μαγευτικούς καταρράκτες; 
Εκεί συναντήσαμε και τυμπανιστές στα πλαίσια του προγράμματος waternet
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση στο υπαίθριο Μουσείο Νερού της Έδεσσας. Νερόμυλοι , κήποι , σπήλαια , το κανναβουργείο τράβηξαν τα βλέμματα όλων μικρών και μεγάλων.


 Σε προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη στο ΚΕΣΥΠ Έδεσσας οι κυρίες Μελίνα Αλμπάνη και Αθηνά Τεστέμπαση σε συνεργασία με τη 'δική' μας Σάντη Παντελίδου , οργάνωσαν βιωματικά εργαστήρια με τις ακόλουθες θεματικές:
1) αυτογνωσία
2) γνωρίζω τον εαυτό μου - σχεδιάζω το επαγγελματικό μου μέλλον.
Οι υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ , τόνισαν πόσο σημαντική είναι η αυτογνωσία για την επιλογή επαγγέλματος και συζήτησαν αρκετά με την ομάδα μας.
Τις ευχαριστούμε θερμά για τις νόστιμες εκπλήξεις που μας επιφύλαξαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου