Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Βέροια: Μια γιορτή για την Ποίηση και την Άνοιξη.

Πλημμύρισε από κόσμο η αίθουσα της «Ελιάς» στη Βέροια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, με ανάγνωση ποιημάτων, δραματοποιημένη ποίηση και τραγούδια για την Άνοιξη, το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαρτίου. 




Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ποιητικός πυρήνας της Βέροιας. 
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η Ευγενία Καβαλλαρη πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης τόνισε:

«..Είναι όμως καιρός για ποίηση; Θα αναρωτιόταν εύλογα κάποιος. Φτώχεια, εξαθλίωση, ανασφάλεια, ρατσισμός, προσφυγικός πόνος, πόλεμος, επεμβάσεις. Η Τέχνη όμως, η ποίηση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα σε μια κοινωνία που επιθυμεί να’ ναι του πολιτισμού και της ανθρωπιάς. Και «ο ποιητής οφείλει να’ναι δάσκαλος της ελπίδας». Είναι υποχρεωμένος να βλέπει πιο μακριά, είναι υποχρεωμένος να προαισθάνεται. Είναι εκεί ψηλά, ανεβασμένος σε γερές πλάτες, καθώς ο ορίζοντας έχει χαμηλώσει, το βλέμμα του πετάει πέρα μακριά μέχρι την άκρη του ορίζοντα των ποιητών και όλο το άρωμα των άστρων πέφτει πάνω του, η δουλειά του είναι να μιλάει. Προορίστηκε γι’αυτό…»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διάβασαν ποιήματα τους οι ντόπιοι ποιητές: Βασίλης Δασκαλάκης, Δημήτρης Ιορδ. Καρασάββας, Σούλης Λιάκος,Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου ,Παύλος Παρασκευαΐδης, Ιγνάτης Χουβαρδάς.

Από την Ποιητική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.
Υπεύθυνοι καθηγητές:Οι φιλόλογοι
Ροδούλα Κοκελίδου & Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος. 


Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δημήτρης Κογκέζος, Ελένη Μελιοπούλου, Αριστείδης Σιδηρόπουλος,Ευαγγελία Σοφοπούλου, Ιωάννα Τζίκα, Ηρώ Τροχίδου,Κωνσταντίνα Τσέου, Στεφανία Χριστοδουλίδου.

Τραγούδι: Μαρία Θεοχαροπούλου.

Στην Ομάδα δραματοποιημένης ποίησης του 5ου ΓΕΛ Βέροιας.Υπεύθυνη: Ολυμπία Μπέτσα, φιλόλογος.Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκυ Κουκάρα, πληροφορικός.
Υπεύθυνος μουσικής ομάδας: Γιάννης Γεωργουδάκης φυσικός
Στην ομάδα συμμετείχαν οι:Χρήστος Καλαϊτζίδης, Αργύρης Μισιρλής,Μαρία Νταμοτσίδου , Μάρθα Ορφανίδου, Ράνια Πανταζή, Άρτεμη Παπαδημητρίου, Χρύσα Παπαδοπούλου, Τζένη Πασίδου , Βάνα Σιδηροπούλου, Ελευθερία Τσαουσίδου
Κωνσταντίνος Τύπος
Μουσική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βέροιας:Νικολέτα Τσαμπούρη , Δημήτρης Τσολακίδης
Ασημίνα Σελάμι,
Στο μουσικό σχήμα συμμετείχαν οι :Κώστας Γεωργίου ,Μαρία Γεωργίου ,Μάριος Δασκαλάκης , Γεωργία Παπανίδου, Χρήστος Τρέβλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου