Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Δασών

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ή Παγκόσμια Ημέρα Δασών γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία και τη συμβολή των δασών για την εξισορρόπηση του κύκλου ζωής στη γη.

Είναι απαραίτητο η σημερινή κοινωνία να κατανοήσει την αξία των δασών ως πηγή πρώτων υλών στην καθημερινή μας ζωή, ως τοπική πηγή απασχόλησης, καθώς και ως πηγή που αυξάνει το εθνικό εισόδημα.
Τα δάση παίζουν μεγάλο ρόλο στη συλλογή και την αποδέσμευση του νερού πάνω στη γη, στην διατήρηση της χλωρίδας και την πανίδας καθώς και στην ισορροπία των ενδιαιτημάτων.


Τα δάση αποτελούν περιοχές φυσικού κάλλους και είναι απαραίτητο να προστατεύονται ώστε να διατηρείται η φυσική ισορροπία του πλανήτη.. Παρέχουν στους ανθρώπους σκιά , καθαρό αέρα , νερό, αναψυχή .
Δυστυχώς στο σύγχρονο κόσμο όπου ο πληθυσμός της Γης συνεχώς αυξάνει και άρα οι απαιτήσεις σε δασικά προϊόντα , τα δάση διατρέχουν μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούν την αποψίλωση τους και την υποβάθμιση τους.













Η παγκόσμια ημέρα των δασών παρέχει σε όλους μας μια λαμπρή ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για σημαντικό ρόλο των δασών και την συμβολή τους στη διατήρηση της ευημερίας των ανθρώπων. Μας δίνει την αφορμή να ανταλλάξουμε ιδέες για την προστασία τους και την διατήρηση με αυτό τον τρόπο του κλίματος της Γης .




Με αφορμή την ημέρα αυτή η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Βέροιας φιλοτέχνησε αφίσα , αντάλλαξε πληροφορίες -σχετικά με τα δάση -ανάμεσα στα μέλη της , και τέλος την Τρίτη 21/03/2017 πραγματοποίησε περιβαλλοντικά παιχνίδια . Η δράση αυτή χαροποίησε όλους ενώ παράλληλα προβλημάτισε και ευαισθητοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου