Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  14/12/2014

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της περιβαλλοντικής ομάδας την Κυριακή 14/12/2014 . Θέμα της συνάντησης ήταν η ανακύκλωση υλικών.
Ο υπεύθυνος περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας κος Καραγαβρηιλίδης Συμεών παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται από τον Δήμο η ανακύκλωση σκουπιδιών ενώ απάντησε σε απορίες των παιδιών της περιβαλλοντική ομάδας.

Το επόμενο θέμα της παρουσίασης ήταν η κομποστοποίηση με οργανικά υλικά. Η ομάδα μετά απ’ αυτό μεταφέρθηκε στον κάδο κομποστοποίησης του σχολείου ώστε να μελετήσει και πρακτικά πως πραγματοποιείται η διαδικασία μετατροπής των οργανικών υλικών σε ανόργανα.
Στη συνέχεια τα παιδιά φύτευσαν δύο ελιές την αυλή του σχολείου . Παράλληλα πραγματοποίησαν ένα πείραμα. Έθαψαν σκουπίδια από οργανικά και πλαστικά υλικά με σκοπό σε μια μελλοντική συνάντηση να ελέγξουν ποια από αυτά ανακυκλώνονται από το έδαφος και ποια όχι.

Στην ομάδα προτάθηκε από τον κύριο Καραγαβρηιλίδη η συλλογή τιγανόλαδου με σκοπό να δοθεί στον Δήμο για να μετατραπεί σε καύσιμο κατάλληλο για θέρμανση και να επιστραφεί για χρήση στο σχολείο. Η δράση αυτή ως ιδέα έγινε αποδεκτή και έτσι από εδώ και πέρα ξεκινά η υλοποίηση της .
Τέλος δόθηκε ραντεβού για την επόμενη συνάντηση.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον κ. Καραγαβρηιλίδη για τις πολύτιμες γνώσεις που μας μετέδωσε.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Ταραλά Νίκο γιατί δώρισε στην περιβαλλοντική ομάδα του πρώτου Λυκείου τις ελιές. Να σημειώσουμε ότι οι ελιές αυτές αποτελούν τοπική ποικιλία η οποία εξελίχθηκε εδώ και 1200 χρόνια στην περιοχή μας και πάρθηκε από την περιοχή του μοναστηριού του Τιμίου Προδρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου